Combineren van zilver en goud

  • Geplaatst op
  • Door Agnieszka Bleker
  • 0
Combineren van zilver en goud

Dat goud en zilver vroeger niet verbonden waren werd altijd geaccepteerd. Het getuigde van goede smaak om dat te respecteren. Men dacht en vond dat het niet bij elkaar paste. Jarenlang moesten vrouwen dus kiezen tussen het dragen van gouden of zilveren sieraden. Gelukkig kwam de "revolutie" die beide metalen dichter bij elkaar bracht en bewees dat beiden tegelijkertijd binnen één stijl konden worden gedragen, zowel elegant als casual.

Desalniettemin, om een dergelijke combinatie er goed uit te laten zien, moeten enkele regels worden nageleefd. Dit om te voorkomen dat een verkeerde selectie van gouden en zilveren sieraden het tegenovergestelde effect kan hebben op het doel.

Hoofdregel

 Alle elementen van de outfit moeten bij elkaar passen en elkaar aanvullen. Volgens deze regel moeten gouden sieraden en zilveren sieraden een gemeenschappelijk kenmerk hebben om met elkaar een wisselwerking te hebben. Ze moeten daarom in dezelfde stijl zijn en een vergelijkbare textuur en grootte hebben. Het dragen van enkele dezelfde gouden en zilververen armbanden of kettingen ziet er dan heel goed uit. Een gouden ring creëert op dezelfde manier een harmonieus geheel met een zilveren ring van dezelfde stijl. Bij de selectie van gouden en zilveren sieraden, kan het heel nuttig zijn om een gemeenschappelijk element te gebruiken zoals bijvoorbeeld een edelsteen, die de kleur van onze outfit extra benadrukken.

Wat moet je vermijden

Je moet absoluut voorzichtig zijn met het combineren van verschillende soorten sieraden van een andere metaalsoort. Gouden oorbellen in combinatie met zilveren ringen komen absoluut niet overeen en zouden er uitzien alsof ze versleten zijn. Waar je ook op moet moet letten is om verschillende ringen niet van elkaar te scheiden door zilver aan de ene hand, en goud aan de andere hand te dragen. Als we deze twee metalen willen combineren, moeten ze naast elkaar-, vlakbij elkaar gedragen worden. Tenslotte is het ook de moeite waard om metalen in andere kleuren te vermijden. Als je voor zilveren en gouden sieraden kiest, combineer dit dan niet met bijvoorbeeld koperen sieraden.

Een gouden tip

Goud en zilver kunnen elkaar in één stijl echt ontmoeten en er tegelijkertijd geweldig uitzien.
Het is de moeite waard om aandacht te besteden aan het combineren van goud / zilver omdat je met deze metalen oogverblindende en moderne outfits kunt creëren!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden