Origami sieraden

  • Geplaatst op
  • Door Agnieszka Bleker
  • 0
Origami sieraden

De origami stijl heerst in veel gebieden van ons leven: In mode, architectuur en dus ook in de sieradenwereld.
Wat maakt origami sieraden nou eigenlijk zo populair en geliefd?

Wat houdt de origami stijl in de sieradenwereld in?

Het zijn sieraden geïnspireerd door de Japanse origami kunst. De origami stijl wordt gekenmerkt door scherpe randen terwijl het karakter vrij subtiel en verfijnd is.

Origami - de kunst van het papiervouwen, tegelijkertijd eenvoudig maar ook gecompliceerd. ORI betekent vouwen en GAMI papier. Origami kunst vereist veel geduld en oefening maar het uiteindelijke effect maakt altijd indruk door de vorm. Je kunt van een gewoon stuk papier, bloemen, dieren en alles om ons heen toveren.
Van oorsprong komt origami uit China maar dankzij Japan hoorde de rest van de wereld van deze kunstvorm.
In China is origami niet alleen een manier om vrije tijd door te brengen, het is vooral een filosofie om naar de wereld te kijken door het prisma van symbolen. Het ontwikkelt de verbeelding; het draagt bij aan concentratie en nederigheid.

Wat onderscheidt Origami-sieraden?

online origami sieraden

Armband Origami Goud

Hangertjes gemaakt op basis van minimalistische lijnen zijn zeer elegant, maar niet te onopvallend waardoor ze bij veel ouitfits passen. Dankzij de lijnen die de kunst van origami imiteren, lijken de hangers ruimtelijker te zijn en trekken daardoor meer aandacht.

Origami sieraden zijn er in vele ontwerpen verkrijgbaar waardoor iedereen iets voor zichzelf kan vinden.
Ons aanbod bestaat uit: Kettingen, armbanden en oorbellen met een fijne hanger in origami vorm van een zwaluw, duifje, kolibrie, olifant of vos.

Hoe draag je origami sieraden?

La Polonita origami sieraden

 

Fijne origami sieraden zijn echt subtiel en passen daardoor bij zo goed als iedere look. Sieraden met het origami-motief zijn ongelooflijk delicaat en tegelijkertijd zeer effectief. Het wordt een geweldige aanvulling op niet alleen een elegante jurk, maar ook op bijvoorbeeld een gewoon wit t-shirt.
De origami kettingen staan leuk op zowel een effen stof als op iets met een print. Een blazer met een drukke print kun je bijvoorbeeld uitstekend versieren met subtiele, verfijnde origami sieraden.

Waarom zijn dergelijke sieraden geschikt om als cadeau te geven?

 

Fijne origami sieraden

Origami Ketting Minti Dot

Sieraden worden vaak gegeven bij een bijzondere gelegenheid of om een speciaal moment te symboliseren. In Japan is het een goede gewoonte om iemand een origami-kraan te geven. Zulke cadeaus symboliseren gezondheid en geluk. Het maakt eigenlijk niet uit; welk ontwerp je ook kiest uit onze collectie, de persoon die het cadeau krijgt zal zich zeker speciaal voelen. Daarom zijn origami sieraden ook perfect geschikt om aan je beste vriend- of vriendin te geven maar ook moeders en zussen zullen hier heel blij van worden! 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden