• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Sieraden (139)

Merken
Sieraad Type
Kleur
Steen
Materiaal
Toon 1 - 24 van 139

Sieraden

Sieraden vervelen je nooit. Ze zijn onlosmakelijk verbonden met onze garderobe. Sieraden benadruken onze vrouwelijkheid; dankzij sieraden voelen we ons uniek en mooi. Ze zijn een altijd passende aanvulling op de outfit. Elegante damesjuwelen van goud of zilver is de droom van elke vrouw.
Damessieraden zijn een perfect cadeau voor een geliefde. Ze brengen vaak mooie herinneringen en roepen sterke emoties op.

Online juwelen van La Polonita

De collectie in ons online aanbod zal je ongetwijfeld verrassen met haar originaliteit, maar ook met uitzonderlijk vakmanschap en opvallend design. Vanwege de diversiteit van onze collecties zijn we ervan overtuigd dat iedereen er iets passends voor zichzelf of iemand anders zal vinden. In de online shop van La Polonita vind je onder meer ringen, oorbellen, armbanden, kettingen en broches. Zowel vrouwen die houden van eenvoudig ontwerp, als ook vrouwen die op zoek naar een ontwerp vol sensualiteit en met onconventionele toevoegingen vinden perfect passende oplossingen bij ons. Onze webshop biedt prachtige sieraden met edelstenen, kleurrijke Swarovski kristallen en sieraden van de beste edelmetalen.

De geschiedenis van juwelen

De oudste gevonden sieraden zijn van meer dan 22.000 jaar geleden. De eerste modellen werden  van hout, schelpen, steentjes, dierlijke huiden of -botten gemaakt. De sieraden werden pas na 3500 voor Christus (V. Chr.) van brons, koper, zilver en goud gemaakt. De technieken voor het bewerken van deze materialen zijn in de loop van de eeuwen ontwikkeld door polijsten of beeldhouwen om nieuwe, mooiere vormen te bereiken. De doorbraak was in 2000 V. Chr. toen de Egyptenaren begonnen rijkversierde armbanden, kammen, broches, halskettingen en oorringen te produceren die enorm hebben bijgedragen aan de populariteit van sieraden wereldwijd.

Sieraden van het oude Egypte.

De sieraden van het oude Egypte dienden een magische en religieuze functie. De meest voorkomende versiering was de amulet. Voor minder welgestelde mensen waren ze gemaakt van faience en glas, de rijkste mensen droegen mooie sieraden van goud en edelstenen. Ook heel populair in Egypte waren armbanden die op armen en benen werden gedragen en brede kettingen gemaakt van goud en stenen.

Griekse sieraden

De meest prachtige Griekse sieraden werden gemaakt rond de 4e- en 5e  eeuw V.Chr. De leidende patronen van de sieraden waren bloemen, bladeren en dieren. Kransen, oorbellen, kettingen en armbanden; allemaal waren ze bekend en populair in het oude Griekenland. Sieraden werden echter niet elke dag gedragen, maar voornamelijk op speciale gelegenheden om de schoonheid, sociale status en rijkdom te benadrukken. De favoriete stenen van de toenmalige Griekse juweliers waren agaat, amethist, smaragd, onyx en parels.

Romeinse sieraden.

Gekleurde edelstenen en diamanten verschenen voor het eerst in Romeinse sieraden. Om hun gewaden vast te maken, gebruikten de Romeinen goud en bronzen veiligheidsspelden versierd met stenen. Daarnaast droegen zowel mannen als vrouwen ringen. In de tijd van de Romeinse republiek konden de meeste burgers alleen ijzeren ringen dragen. Het recht om gouden ringen te dragen hadden alleen hoogwaardigheidsbekleders en senatoren.

Middeleeuwse sieraden

In de Middeleeuwen werd goud beschouwd als het meest edele metaal. Gouden kronen symboliseerden de wijsheid van de staatshoofden. In die tijd werd veel aandacht besteed aan de magie van edelstenen. Er werd geloofd in hun bovennatuurlijke kracht.

Hedendaagse sieraden

In de 16e en 17e eeuw begon de ontwikkeling van goudsmeden. Aan het einde van de 17e eeuw kreeg de diamant immense populariteit en erkenning. Een van de meest tijdloze juwelen was de gouden ring met diamant. Sieraden werden steeds populairder. Het werd niet alleen voor belangrijke gelegenheiden gedragen, maar ook meer en meer dagelijks gebruikt. Rond 1830 verschenen er herdenkingssieraden met een sentimentele betekenis. Erg populair waren medaillons en ringen met toewijding als symbolen van vriendschap en liefde. Aan het begin van de twintigste eeuw werd platina erg populair. Het is waardevoller dan goud en haar zilverachtige kleur maakt indruk met verfijning en elegantie.